Ogen

AANBOD

OGEN

De ogen zijn de spiegel van de ziel wordt wel eens gezegd.

Ook bij onze huisdieren kunnen we vaak aan de hand van de ogen zien hoe het met hen gaat. Zo herken je allerlei emoties zoals blijdschap, aandacht , onzekerheid, verdriet of kwaadaardigheid….

Het is een beetje zoals het spreekwoord zegt; “ogen die spreken zeggen vaak meer dan monden die zeggen!”

Maar ook een heleboel medische aandoeningen kunnen we uit oogonderzoeken halen.

Diagnose van oogproblemen

We baseren ons hierbij oa op de vochtigheid, de kleurveranderingen, de pupil grootte, de bloedvaten, de helderheid van het oog maar eveneens op de spanning in het oog, de bewegingen en zoveel meer. Het is trouwens het enige orgaan van het lichaam waar je als dierenarts rechtstreeks zicht krijgt op een deel van het zenuwstelsel . Kortom een geweldig hulpmiddel bij heel wat aandoeningen.

Toch blijven oogheelkundige aandoeningen een grote uitdaging voor de meeste dierenartsen. Foutieve of onvolledige diagnose/behandeling kunnen leiden tot ergere pijn en ongemak én in sommige gevallen zelfs tot blindheid of verlies van het oog zelf.

Expertise in behandeling van oogproblemen

Soms , steeds na overleg met eigenaar, wordt overgegaan tot een al of niet dringende chirurgische ingreep. Zowel extra -oculaire  (aan buitenkant) als intra-oculaire (in het oog zelf)ingrepen kunnen door haar uitgevoerd worden.

Voor deze onderzoeken en ingrepen volgt ze steeds jaarlijks uitgebreide bijscholingen op hoog niveau. Ze gaat ook op regelmatige basis in meerdere praktijken aan de slag als oog-arts.

Ze zal alles doen om het oog terug gezond te krijgen. Want 2 ogen zien steeds meer dan 1!

Tot slot nog een toepasselijk spreekwoord; “Dieren praten met de ogen vaak verstandiger dan mensen met de mond”.

Andere diensten

Wij bieden aan

LEES MEER

LEES MEER

LEES MEER

LEES MEER

Enkel consultaties op afspraak

Maandag tot vrijdag 9.00u - 19.00u
Zaterdag 9.00u - 12.00u

Heeft u een voorkeur van dierenarts dan kan u dit doorgeven bij het maken van de afspraak.

Een huisbezoek is mogelijk indien u tijdig een afspraak maakt. Voor spoedgevallen buiten de normale uren belt u ons op het vertrouwde nummer 014/84 87 84.

U zal op sommige weekend- en feestdagen doorverwezen worden naar een collega uit de buurt.