Preventieve zorgen

AANBOD

PREVENTIEVE ZORGEN

Nog voor de aanschaf van een nieuwe huisgenoot, kan je bij ons terecht bij Veerle Renap (pup) en Dorien Coenen (kitten) om een warm en stressvrij welkom te organiseren. Een goede start is immers essentieel voor een evenwichtig en gelukkig volwassen leven. Eens het nieuw leven daadwerkelijk bij jullie in huis is, zal hij/zij de eerste maanden van dichtbij opgevolgd worden en voorzien worden van de nodige vaccinaties, ontwormingen en antiparasitaire middelen. Eens het eerste levensjaar voorbij, blijven regelmatige controles en vaccinaties noodzakelijk; en uiteraard ook de regelmatige ontwormingen en antiparasitaire behandelingen (vnl. vlooien en teken). Er zijn ontelbare goede producten op de markt waarbij we graag extra uitleg geven (er zijn halsbanden, pipetjes, tabletjes,…) zodat elk dier een aangepaste behandeling krijgt. Ook voor voeding en producten voor lichaamsverzorging kan u bij ons terecht.

En uiteraard helpen we ook graag de zieke of gewonde dieren verder, al of niet met medicatie, al of niet met operaties… alle onderzoeks- en behandelingsopties worden met het baasje besproken, waarbij het belang en het welzijn van je huisdier steeds op de eerste plaats staan.

Vogels en bijzondere diersoorten

Veerle Renap volgde een 20tal jaar geleden een bijkomende opleiding van 3 maanden in Utrecht om deze diersoorten te behandelen. Het verschil met zoogdieren is groot en vraagt om een andere aanpak. Hoewel de geneeskunde van vogels en reptielen de laatste jaren enorme vooruitgang heeft geboekt, blijft preventie ook hier zeer belangrijk.

Dit geldt uiteraard ook voor de kleine zoogdieren zoals cavia’s en konijnen die vanwege hun kleine omvang en speciale anatomie vaak veel gevoeliger zijn dan honden en katten. Voorkomen is beter dan genezen geldt voor de bijzondere dieren extra!

Andere diensten

Wij bieden aan

Enkel consultaties op afspraak

Maandag tot vrijdag 9.00u - 19.00u
Zaterdag 9.00u - 12.00u

Heeft u een voorkeur van dierenarts dan kan u dit doorgeven bij het maken van de afspraak.

Een huisbezoek is mogelijk indien u tijdig een afspraak maakt. Voor spoedgevallen buiten de normale uren belt u ons op het vertrouwde nummer 014/84 87 84.

U zal op sommige weekend- en feestdagen doorverwezen worden naar een collega uit de buurt.