Team

Passie en vakmanschap

Wie we zijn

Het is onze missie om u en uw (t)huisdier zo lang mogelijk samen te laten genieten van het leven. Met het oog voor een kwalitatief goed en gezond leven, verdienen jullie de beste partners.

Neem gerust contact met ons op voor een eerste kennismaking.

Ons vast team

Els De Jaeger

Dierenarts

Lees meer

Al sinds mijn 10de verjaardag wilde ik enkel dierenarts worden en behaalde mijn diploma diergeneeskunde met grote onderscheiding te Gent in 1995.

Sindsdien beoefen ik mijn job nog steeds met dezelfde passie als waarmee ik begonnen ben.

Ikzelf sta naast de dagdagelijkse algemene geneeskunde ook in voor de chirurgie, de oogjes en tanden van de huisdieren.

Om hierin up to date te blijven volg ik jaarlijks nationale en internationale bijscholingen. Verder ben ik lid van de werkgroepen Eyevets en chirurgie. Hierdoor hou ik contact met collega dierenartsen en blijf ik op de hoogte van veranderingen binnen de diergeneeskunde.

Samen met mijn kinderen Heide en Evan verzorgen we thuis onze Border Rain, onze poes Mimi, de vissen en kippen. In mijn vrije tijd kan je mij vinden in het zwembad, op de fiets of in de tuin.

Veerle Vandorpe

Dierenarts

Lees meer

Als klein meisje van 7 “redde” ik mijn eerste vogeltje. De kiem is toen gelegd voor de droom om dierenarts te worden. Vele, vele (echt vele) jaren later vind ik nog steeds plezier en voldoening in het verder helpen van diertjes (en zo het gelukkiger maken van hun baasjes).

Door de jaren heen heb ik me toegelegd op tandheelkunde, huidziekten en sinds kort heb ik een nieuwe passie gevonden in de laparoscopie (kijkoperaties).

Zonder de steun van mijn 4 kinderen (ondertussen al pubers en jongvolwassenen), gezin en vrienden zou ik dit allemaal niet kunnen, en wat is het heerlijk om te kunnen blijven “bijstuderen” om mee te evolueren met de nieuwste diergeneeskundige technieken.

Veerle Renap

Dierenarts

Lees meer

Hoe langer ik in de praktijk sta, hoe meer voldoening ik krijg van het luisteren naar u en uw bekommernissen ivm uw huisdier. Stiekem voelt het een beetje aan als ‘kinderarts’ zijn 😉 Mensen helpen om hun hond of kat een zo goed mogelijk en liefst ook een zo lang mogelijk leven te bieden, vind ik prachtig. Met de huidige kennis en mogelijkheden kunnen we toch veel betekenen ook in de laatste levensfase.

Samen met mijn man en 2 zonen hebben we 1 kat en 2 (pittige) honden. Deze harige huisgenoten zorgen ervoor dat ik mij goed kan inleven in de situaties die zich kunnen voordoen in het dagdagelijkse leven met honden en katten.

Als dierenarts ben ik in de loop der jaren geëvolueerd naar inwendige geneeskunde en de aanpak van gedragsproblemen. Beide takken van de diergeneeskunde zijn  zeer nauw met elkaar verbonden.

Dorien Coenen

Dierenarts

Lees meer

Al van op jonge leeftijd ben ik graag met dieren bezig. De keuze om dierenarts te worden was dus snel gemaakt. Sinds 2017 maak ik deel uit van ’t Derde Oor team. Ik heb een zeer breed interessegebied waar de beste zorgen voor uw dier centraal staan. Verder verdiep ik mij graag in het gedrag van katten omdat dit een grote invloed heeft op de gezondheid van het dier. Als ik niet aan het werk ben, breng in mijn tijd het liefst door met mijn partner en onze eigen beestjes.

Melissa Janssens

Assistente

Lees meer

Al op jonge leeftijd was ik gefascineerd door dieren. De dierentuin was een groots paradijs voor mij.  Na jaren zeuren bij mijn ouders, kreeg ik eindelijk een konijn als huisdier. Tot op de dag van vandaag
zijn dit nog steeds mijn favoriete dieren.

Tijdens mijn derde jaar in de richting Agro- en Biotechnologie kwam ik terecht bij DAC ’t Derde Oor om mijn stage te volbrengen. Ik belandde in een geweldige groep die mij gemaakt heeft tot de assistente die ik nu ben. Ik twijfelde dan ook geen seconde toen ik het aanbod kreeg om hier te werken na mijn studies. Je kan mij hier niet enkel vinden achter de balie en in de operatiezaal, maar ook achter de schermen van onze sociale media kanalen. Ik ben dan ook een enorme creatieveling die zich graag bezig houdt met leuke projecten.

In mijn vrije tijd spendeer ik veel tijd met Lily en Lima, mijn allerliefste dwergkonijntjes. Ook voor mijn 2 zijdehoentjes maak ik graag tijd. in het weekend vind je me vaak terug op een leuk terras met vrienden voor een drankje en lekker eten.

Lesya Vinckx

Assistente

Lees meer

Tijdens  mijn  opleiding  agro en  biotechnologie  te  Geel  (afstudeerrichting  dierenzorg)  heb  ik  stage gelopen  bij  DAC  ‘t  Derde  oor.  Het  was  een  zeer  leerrijke  stage  en  het  werd  me  toen  al  snel duidelijk  dat  ik  deze  job  graag  zou  doen.

Na  het  afronden  van  mijn  studie  kreeg  ik  de  kans  om vast  op  de  praktijk  te  beginnen,  dus  twijfelde  ik  geen  moment.  De  combinatie  van  werken  met dieren  en  het  sociaal  contact  met  de  klanten  zorgt  ervoor  dat  ik  veel  voldoening  haal  uit  mijn werk.  Het  zeer  gevarieerde  takenpakket  zorgt  elke  dag  voor  een  nieuwe  uitdaging.  Ik  vind  het leuk  om  uw  huisdier  te  verzorgen,  de  dierenarts  te  assisteren  en  u  en  uw  huisdier  zo  goed mogelijk  verder  te  helpen.

Momenteel  heb  ik  zelf  geen  huisdieren,  aangezien  mijn  hondje  Zino  in het  ouderlijke  huis  is  blijven  wonen. In mijn vrije tijd ga ik graag fietsen met mijn vriend en spreek ik regelmatig af met vrienden.

Joke Helsen

Assistente

Lees meer

Als  je  aan  vrienden  of  familie  zou  vragen  mij  te  omschrijven,  zouden  ze  zeker  zeggen  dat  ik  een groot    hart    voor    dieren    heb.

Als    klein    meisje    oefende    ik    al    voor    mijn    latere    job    als dierenartsassistente,  door  de  pootjes  van  mijn  knuffelberen  te  spalken  en  windels  rond  hun  oortjes aan  te  brengen.  Ook  de  verzorging  van  al  onze  huisdieren  deed  ik  van  kleins  af  aan  met  heel  veel plezier.  Eerst  heel  kleine  diertjes  zoals  hamsters,  konijnen,  vissen  en  wandelende  takken.  Maar later  ook  onze  poes  Dabber  en  hond  Wasko.  Toen  ik  moest  kiezen  wat  ik  zou  gaan  studeren,  was  de keuze  voor  dierenartsassistente  dan  ook  heel  snel  gemaakt.  Een  keuze  waar  ik  tot  op  heden zeker geen  spijt  van  heb  gehad.  

Met  heel  veel  passie  en  liefde  verzorg  ik  nog  steeds  al  jullie  huisdieren, en  ook  de  baasjes  van  al  deze  dieren  help  ik  graag  verder.  Enkele  jaren  geleden  trouwde  ik  met Jef.  Ook  in  ons  gezin  kon  een  vrolijke  viervoeter  niet  ontbreken.  Onze  ruwharige  teckel  Gusta  is ondertussen  al  2  jaar  bij  ons.

 Ik  kan  volledig  ontspannen  en  genieten  om  samen  met  mijn  zoontje Mil en hondje Gusta te gaan wandelen in de natuur

Afspraak maken

Een luisterend oor en een zorgzaam hart

Wij zijn gemaakt om beestje en baasje zo gezond en gelukkig mogelijk te maken. Met respect voor alle partijen, bespreken we de problemen en de verschillende oplossingen.

Goed overleg met de baasjes is cruciaal, het welzijn van het dier staat op de eerste plaats.

Enkel consultaties op afspraak

Maandag tot vrijdag 9.00u - 19.00u
Zaterdag 9.00u - 12.00u

Heeft u een voorkeur van dierenarts dan kan u dit doorgeven bij het maken van de afspraak.

Een huisbezoek is mogelijk indien u tijdig een afspraak maakt. Voor spoedgevallen buiten de normale uren belt u ons op het vertrouwde nummer 014/84 87 84.

U zal op sommige weekend- en feestdagen doorverwezen worden naar een collega uit de buurt.