Team

Passie en vakmanschap

Wie we zijn

Het is onze missie om u en uw (t)huisdier zo lang mogelijk samen te laten genieten van het leven. Met het oog voor een kwalitatief goed en gezond leven, verdienen jullie de beste partners.

Neem gerust contact met ons op voor een eerste kennismaking.

Ons vast team

Veerle Renap

Dierenarts

Lees meer

Hoe langer ik in de praktijk sta, hoe meer voldoening ik krijg van het luisteren naar u en uw bekommernissen ivm uw huisdier. Stiekem voelt het een beetje aan als ‘kinderarts’ zijn 😉 Mensen helpen om hun hond of kat een zo goed mogelijk en liefst ook een zo lang mogelijk leven te bieden, vind ik prachtig. Met de huidige kennis en mogelijkheden kunnen we toch veel betekenen ook in de laatste levensfase.

Samen met mijn man en 2 zonen hebben we 1 kat en 2 (pittige) honden. Deze harige huisgenoten zorgen ervoor dat ik mij goed kan inleven in de situaties die zich kunnen voordoen in het dagdagelijkse leven met honden en katten.

Als dierenarts ben ik in de loop der jaren geëvolueerd naar inwendige geneeskunde en de aanpak van gedragsproblemen. Beide takken van de diergeneeskunde zijn  zeer nauw met elkaar verbonden.

Veerle Vandorpe

Dierenarts

Lees meer

Als klein meisje van 7 “redde” ik mijn eerste vogeltje. De kiem is toen gelegd voor de droom om dierenarts te worden. Vele, vele (echt vele) jaren later vind ik nog steeds plezier en voldoening in het verder helpen van diertjes (en zo het gelukkiger maken van hun baasjes).

Door de jaren heen heb ik me toegelegd op tandheelkunde, huidziekten en sinds kort heb ik een nieuwe passie gevonden in de laparoscopie (kijkoperaties).

Zonder de steun van mijn 4 kinderen (ondertussen al pubers en jongvolwassenen), gezin en vrienden zou ik dit allemaal niet kunnen, en wat is het heerlijk om te kunnen blijven “bijstuderen” om mee te evolueren met de nieuwste diergeneeskundige technieken.

Dorien Coenen

Dierenarts

Lees meer

Al van op jonge leeftijd ben ik graag met dieren bezig. De keuze om dierenarts te worden was dus snel gemaakt. Sinds 2017 maak ik deel uit van ‘t Derde Oor team. Ik heb een zeer breed interessegebied waar de beste zorgen voor uw dier centraal staan. Verder verdiep ik mij graag in het gedrag van katten omdat dit een grote invloed heeft op de gezondheid van het dier. Als ik niet aan het werk ben, breng in mijn tijd het liefst door met mijn partner en onze eigen beestjes.

Melissa Janssens

Assistente

Lees meer

Al op jonge leeftijd was ik gefascineerd door dieren. De dierentuin was een groots paradijs voor mij.  Na jaren zeuren bij mijn ouders, kreeg ik eindelijk een konijn als huisdier. Tot op de dag van vandaag
zijn dit nog steeds mijn favoriete dieren.

Tijdens mijn derde jaar in de richting Agro- en Biotechnologie kwam ik terecht bij DAC ’t Derde Oor om mijn stage te volbrengen. Ik belandde in een geweldige groep die mij gemaakt heeft tot de assistente die ik nu ben. Ik twijfelde dan ook geen seconde toen ik het aanbod kreeg om hier te werken na mijn studies. Je kan mij hier niet enkel vinden achter de balie en in de operatiezaal, maar ook achter de schermen van onze sociale media kanalen. Ik ben dan ook een enorme creatieveling die zich graag bezig houdt met leuke projecten.

In mijn vrije tijd spendeer ik veel tijd met Lily en Lima, mijn allerliefste dwergkonijntjes. Ook voor mijn 2 zijdehoentjes maak ik graag tijd. in het weekend vind je me vaak terug op een leuk terras met vrienden voor een drankje en lekker eten.

Lesya Vinckx

Assistente

Lees meer

Tijdens  mijn  opleiding  agro en  biotechnologie  te  Geel  (afstudeerrichting  dierenzorg)  heb  ik  stage gelopen  bij  DAC  ‘t  Derde  oor.  Het  was  een  zeer  leerrijke  stage  en  het  werd  me  toen  al  snel duidelijk  dat  ik  deze  job  graag  zou  doen.

Na  het  afronden  van  mijn  studie  kreeg  ik  de  kans  om vast  op  de  praktijk  te  beginnen,  dus  twijfelde  ik  geen  moment.  De  combinatie  van  werken  met dieren  en  het  sociaal  contact  met  de  klanten  zorgt  ervoor  dat  ik  veel  voldoening  haal  uit  mijn werk.  Het  zeer  gevarieerde  takenpakket  zorgt  elke  dag  voor  een  nieuwe  uitdaging.  Ik  vind  het leuk  om  uw  huisdier  te  verzorgen,  de  dierenarts  te  assisteren  en  u  en  uw  huisdier  zo  goed mogelijk  verder  te  helpen.

Momenteel  heb  ik  zelf  geen  huisdieren,  aangezien  mijn  hondje  Zino  in het  ouderlijke  huis  is  blijven  wonen. In mijn vrije tijd ga ik graag fietsen met mijn vriend en spreek ik regelmatig af met vrienden.

Eline Govaerts

Assistente

Lees meer

Toen ik als kind onze aller eerste hond mocht gaan kiezen en ik het nestje pupjes zag, is de vonk meteen overgeslagen. De liefde voor dieren is sindsdien alleen maar gegroeid. Het was dan ook een evidente keuze om in de middelbare school dierenzorg te volgen en nadien een bachelor Agro- en Biotechnologie, afstudeerrichting dierenartsassistente.

Na bijna 2 jaar ervaring in een dierenkliniek was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Daarom ben ik nu halftijds te vinden bij DAC ‘t Derde Oor en volg ik daar naast nog een cursus hondentrimmer.

In mijn vrije tijd ben ik vooral creatief bezig en speel ik al graag eens een voetbalmatch.

Afspraak maken

Een luisterend oor en een zorgzaam hart

Wij zijn gemaakt om beestje en baasje zo gezond en gelukkig mogelijk te maken. Met respect voor alle partijen, bespreken we de problemen en de verschillende oplossingen.

Goed overleg met de baasjes is cruciaal, het welzijn van het dier staat op de eerste plaats.

Enkel consultaties op afspraak

Maandag tot vrijdag 9.00u - 19.00u
Zaterdag 9.00u - 12.00u

Heeft u een voorkeur van dierenarts dan kan u dit doorgeven bij het maken van de afspraak.

Een huisbezoek is mogelijk indien u tijdig een afspraak maakt. Voor spoedgevallen buiten de normale uren belt u ons op het vertrouwde nummer 014/84 87 84.

U zal op sommige weekend- en feestdagen doorverwezen worden naar een collega uit de buurt.